30. kesäkuuta 2014

Villahaalari vauvalle

Kerroin jossain vaiheessa uudesta neuleprojektistani, joka oli siinä mielessä normaalista poikkeava, että ohje oli englanniksi. Tosin se löytyy Garnstudion sivuilta myös suomeksi ja myönnänpä pari kohtaa tarkistaneeni sieltä. :) Lankaa meni reilu 300 grammaa, ehkä 320 tai jotain sinne päin. Käytin 3 mm, 4 mm ja 4,5 mm puikkoja. Lanka on siis Dropsin Merino Extra Fine ja myös vaaleat puunapit (6 kpl) ovat Dropsin valikoimasta. Työ oli siitä mukava, että saumojen ompelu oli tehty niin vähäiseksi kuin mahdollista. Neule on siis pääasiassa neulottu yhtenä kappaleena ja suljettuna neuleena niin pitkään kuin mahdollista. Aivan täysin ohjeen mukaan haalaria en neulonut, koska halusin jättää kaikki ainaoikeinneulekohdat pois. :)

Haalari on noin 56 cm kokoinen.

Vauvanukke oli haalariin liian pieni.
Nuken pitsineulesukat Novitan 7 veljestä -lankaa.

12 kommenttia:

 1. Moikka,

  Itsellä menossa sama puku puikoilla ja nyt ekan lahkeen tehdessä työ jäi odottamaan kun en ymmärrä mitä ohjeessa tarkoitetaan kohdassa

  " Kun työn pituus on 16-20-23 (25-32) cm, jaa työ lahkeen sisäreunasta ja jatka neulomista tasona (tällä tavoin lahkeet voidaan myöhemmin helpommin siirtää samalle pyöröpuikolle). "

  Osaisitko kertoa mitä tuossa vaiheessa kuuluu tehdä? :)

  http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=b20&d_id=23&lang=fi#pattern_content

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei! :) Kokeillaanpa osaisinko selventää tuota...

   Eli aluksihan lahkeet tehdään suljettuna neuleena, kuten esimerkiksi villasukan varsi, ellei kyseessä sitten satu olemaan saumasukat. Tuossa vaiheessa käsketään alkaa neuloa edestakaisin (tasona) siten, että lahkeen sisäsauma jää auki. Silmukat neulotaan siis oikealla puolella oikein ja nurjalla nurin, käännös aina lahkeen sisäsauman kohdalla (aiemmin neulottiin koko ajan oikealla puolella - ja siis oikein, eli sileää neuletta).

   Sisäsaumaan muodostuneen halkion joutuu sitten viimeistelyvaiheessa ompelemaan kiinni, mutta tosiaan helpottaa siinä vaiheessa, kun molemmat lahkeet ovat valmiina siirrettäväksi samalle pyöröpuikolle.

   Toki lahkeet on mahdollista neuloa suljettuna neuleena pitemmällekin (en muista kummin itse tein, kun tuo saumojen ompelu ei hirveästi innosta) mutta jos ei pelkää saumoja ja haluaa päästä helpommalla, kannattaa tosiaan tehdä tuo "halkio" lahkeiden sisäsivulle.

   Toivottavasti tämä edes hieman selvensi asiaa! Olisi mukavaa nähdä kuva haalaristasi, kunhan se valmistuu! :)

   Poista
  2. kiitos vastauksesta! :) selvitti kyllä. Nyt saa taas laittaa puikot sauhuamaan. Ilmoitan jos haalarista tulee sen näköinen että sitä uskaltaa julkaista!

   Poista
  3. Hyvä juttu! :) ei sitten muuta kuin työn iloa!! :)

   Poista
 2. Voisin tilata sinulta tällaisen :) Mihin hintaan tekisit sen? bpamsi @ gmail . com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   yritin vastata sinulle sähköpostitse, mutta jostain syystä viesti ei ehkä tullut perille? Mielelläni teen haalarin. Hinta riippuu haalarin koosta. Sovitaanko tarkemmin sähköpostitse? Minulle voi laittaa postia osoitteeseen tankimaatein@gmail.com. :)

   Poista
 3. Miksi kaarrokkeen lopussa silmukat pitää päätellä? Eikö voi jatkaa huopua suoraan?

  VastaaPoista
 4. Hei, en muista miten itse tein tuon, mutta yleensä pyrin välttämään ylimääräistä päättelyä ja saumojen ompelemista... En ainakaan äkkiseltään keksi mitään syytä miksi huppua ei voisi jatkaa suoraan tuosta. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mietin voisiko päätellystä tulla vähemmän venyvä ja näin ollen tulea, ettei levähdä käytössä. Nämä puvut tulevat kaksosille, teen toisen toisella ja toisen toisella tavalla. Kiva ohje ja näitä ollu mukava väkertää.

   Poista
  2. Niin se voi olla. :) Olisipa mukava nähdä kuvat valmiista haalareista, ja kuulla, vaikuttaako minkä verran käyttöön tuo päätteleminen / hupun tekeminen suoraan. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hei, hyvä että ilmoitit, sillä jostain syystä viesti ei ole tullut perille. Mikäli lähetit postia gmail-osoitteeseen, se ei enää ole käytössä. Pystytkö lähettämään viestin uudestaan osoitteeseen lankakauppa@tankimaatein.fi tai enni.lahtinen@saaninkoski.fi. Viestin voi lähettää myös verkkosivujemme yhteydenottolomakkeella osoitteessa: https://www.tankimaatein.fi/yhteystiedot/.

   Ystävällisin terveisin
   Enni / Tänkimäätein

   Poista