11. tammikuuta 2016

Vauvan myssy, sukat ja lapaset

Tämän vuoden ensimmäinen tilaustyö oli pienelle tyttövauvalle lahjaksi menevät sukat, lapaset ja myssy. Samaan tyyliin kuin Vauvauutisia -postauksessa esitelty setti. Kunnon pakkasista huolimatta langaksi valikoitui vaaleanpunainen puuvilla-bambu -lanka (Novita Helmi), osittain kyllä kiireisen aikataulun vuoksi - ei vaan ehtinyt käydä hankkimassa merinovillalankaa, ja omista varastoistani ei löytynyt riittävän paljon lankaa settiä varten. Meillä täällä Pihtiputaalla kun on valitettavan vähän valikoimaa, etenkin erikoisempien lankojen suhteen. 


Neuloin korvaläppämyssyn Garnstudion sivuilta löytyvän ohjeen mukaan, 3 mm koivupuikoilla. Sukat tein "omasta päästä" 3 mm puikoilla siten, että varressa on 32 silmukkaa ja jalkaterässä 30. Lapaset on myös sovellettu, ne on tehty 26 silmukalla ja edelleen 3 mm puikoilla. Virkkasin (3 mm koukku) lapasiin "ketjun", joka yhdistää ne toisiinsa. Ketjusilmukkanauhan vahvistin vielä kerroksella kiinteitä silmukoita, jolloin siitä tuli aika kivan näköinen. :) Myssyyn tietenkin ompelin vielä logon tunnisteeksi. 

Tulipa samalla todistettua, että hyvin ehtii tuollaisen setin neulomaan alle viikossa, eikä edes tule kiire. Noin pienet lapaset ja sukat kun neuloo hujauksessa. Ja tietenkin asiaa saattoi auttaa se, että lapaset ja myssy valmistuivat pääasiassa pikkuleijonien viimeistä mm-kisapeliä seuratessa. Meinasi olla jännät paikat jossain vaiheessa, ja neulekin taisi jäädä hetkeksi sivuun, mutta onneksi loppu oli kuitenkin onnellinen. ;)

Ainakin tilaaja oli tyytyväinen settiin, lahjan saajalta ei vielä ole
saatu palautetta. Tosin neidin itsensä antamaa palautetta saa ehkä
vielä tovin odottaakin, ikää pienellä kun on vasta se vajaa 2 viikkoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti