11. syyskuuta 2016

Boleron päivitys

Boleroita-postauksessa esittelin liudan aiemmin tekemiäni boleroita. Yksi niistä pääsi päivitettynä versiona edustamaan serkkutytön elokuisiin häihin. Ja se ei tietenkään ollut se bolero, jonka kerroin jääneen hieman keskeneräiseksi, keskeneräinen bolero odottaa edelleen yhdessä korissa viimeistelyä - tai todennäköisemmin purkamista / uudelleen tekemistä tai jotain... Tämän alkuperäisen boleron neuloin neljä vuotta sitten mummoni 80-vuotisjuhliin. Nyt alkuvuodesta (veljeni häihin) ostamani mekon kanssa bolero ei oikein sellaisenaan passannut, sillä takaosa oli mekon malliin nähden liian lyhyt, joten päivitys oli paikallaan.

Niinpä neuloin boleroon joustinneulereunuksen aiemman ainaoikeinneuleisen reunan lisäksi. Tämä päivitys tapahtui sujuvasti matkalla häihin muutaman sadan kilometrin päähän Pihtiputaalta. Onneksi ei tarvinnut itse ajaa. ;)

Neuloin 6,5 cm korkuisen reunuksen muistaakseni 3 mm koivuisella pyöröpuikolla 1o,1 n - joustinneuleella. Ja lankahan on siis Austermannin Kid-Silk. Reunuksen langanmenekkiä en osaa sanoa, mutta koko kapistuksessa on lankaa noin 50 grammaa, eli kahden kerän verran. Tuo silkkimohair on kyllä edelleenkin vain niin ihanan tuntuista että! Voin suositella. Tosin "karvaa" siitä irtoaa jonkin verran, mutta siitähän ei onneksi tarvitse välittää. ;)

Reunus ehti mukavasti valmiiksi matkan aikana.

Tällainen siitä tuli.

Alkuperäinen bolero - aikana ennen reunusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti