25. tammikuuta 2014

Järkeviä päähänpistoja...

Kaikenlaista sitä tuleekin keksittyä näin talviaikana, kun ei ole liiemmälti töitä (viheralalla kun työ tuppaa olemaan hieman kausiluontoista). Sain joskus tuossa syksyllä inspiraation laatia luettelon kaikista omistamieni käsityölehtien neuleohjeista. No, se ei ihan hetkessä tapahdu, mutta pikkuhiljaa tiedosto kasvaa. Teen luetteloa Excel-taulukkoon (oi joi, se on kyllä kiva ohjelma, sillä saa tehtyä melkein mitä vain!). Tällä hetkellä luettelossani on noin 350 neuleohjetta, ja lisää on tulossa. Suurin osa lehdistäni on vielä luetteloimatta.

Tiedostoni koostuu useista välilehdistä, olen kerännyt eri välilehtiin esimerkiksi naisten neuleet, miesten neuleet, tyttöjen neuleet, poikien neuleet, vauvojen neuleet, päähineet, sukat ym, huivit, käsineet, koti, eläimet, jne.jne. Ja tietenkin olen varannut oman välilehden myös TO DO-listalleni. Ja ensimmäinen välilehti kerää aakkosjärjestykseen KAIKKI neuleohjeeni.

Sarakkeita käytössä on myös useampia. Ensimmäisestä löytyy oma luokitukseni (1-5 tähteä) työlle, mitä korkeampi luokitus, sitä kivempi neule on kysessä. Toisesta sarakkeesta löytyy kohde, kenelle malli on suunniteltu. Sitten on tietenkin ohjeen mallinimi (jonka mukaan ohjeet järjestetään aakkosjärjestykseen). Seuraavaan sarakkeeseen olen kuvaillut neuleen ominaisuuksia, esimerkiksi "aaltomainen kuvio", "huovutettu", "raglanhihat" tai "shaalikauluksella". Seuraavasta sarakkeesta löytyy ohjeessa käytetty lanka, sitä seuraavasta taas ohjeen koot. Loput kolme saraketta antavat lehden tiedot (mistä lehdestä ohje löytyy, mikä on neulemallin numero lehdessä ja miltä sivulta neuleesta löytyy kuva).

No joo, onhan tuossa työtä... Mutta sitten joskus sadan vuoden päästä, kun se on valmis, se helpottaa neuleohjeiden etsimistä aika huomattavasti. Ei tarvitse enää selata läpi satoja lehtiä, vaan sen kun laittaa exceliin hakusanan millä hakee ohjeita ja sen avulla rajaa lehdet mitkä käy läpi. :) Helppoa kuin heinänteko. Tai luultavasti paljon helpompaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti