9. huhtikuuta 2014

Huopatossut

Pääsin edellisessä postauksessa (Ruohonvihreää...) tuohon vihreän makuun, joten kerrotaanpa tällä kertaa kummipojan aikoinaan saamista huovutetuista tossuista. Keväisen vihreät tossut on siis ensin neulottu ja valmiina huovutettu pesukoneessa.

Tein tossut joskus opiskeluaikoinani, käyttämäni lanka oli Novitan Huopanen ja puikot 7 mm paksut. Lankaa näihin lapsen tossuihin meni vajaa 1 kerä. Ohjeen löysin muistaakseni Novitan sivuilta... Vai olisiko ollut peräti lankavyötteessä? No, Novitalta kuitenkin. Koko oli vaikea määritellä, ihan pienelle lapselle ei ohjetta lötynyt, ja huovuttamisen aiheuttamaa kutistumista en pystynyt arvioimaan, joten tein pienimmän löytyneen koon. Isothan ne pojalle olivat, mutta olipahan niistä iloa pidempään. ;)

Tein tossujen pohjiin liukuestekuviot Farnia Oy:n maahantuomalla kohovärillä (tuotteen virallista nimeä ei näy maahantuojan etiketin alta). Ostin tuon jostain askartelukaupasta, ja se oli siitä valikoimasta eniten sopivaa käyttötarkoitukseeni. Alussa se toimikin ihan hyvin, mutta käytössä ja pesuissa se on kovettunut eikä enää täytä tarkoitustaan yhtä hyvin. Tuote kuitenkin kestää konepesun 40 asteessa. Ongelmana voi olla ehkä myös se, että pohjana sillä ei ole tasainen kangas vaan tuollainen huovutettu neule. Myöhemmin tekemieni Pitsitossujen liukuestekuviot (Regian ABS latex) ovat säilyneet käytössä paljon parempina. Ne tuntuvat edelleen joustavilta kun taas näiden tossujen kuviot ovat aivan kovat.

Neulotut, pesukoneessa huovutetut lapsen tossut.

Tossuissa on sauma takana.

Liukuestekuviot ovat käytössä hieman kulahtaneet...
Ja ei, en ole ehtinyt vielä tehdä virolaispuseroa (punainen palmikkoneule Dropsin Karismasta) valmiiksi, koska en ole ehtinyt kuluneen puolentoista viikon aikana juurikaan neulomaan. Toiveissa on kuitenkin saada pusero valmiiksi ennen pääsiäistä. Tänään (noin puolen tunnin päästä) kokoontuu Martta-kerhomme pitkästä aikaa, joten enköhän saa neuletta ainakin eteen päin, jos en jo ihan valmiiksi asti. :) Hihat ovat siis melkein valmiit, pyöriöt enää puuttuvat. Kauluksen ja etenkin nappilistan kanssa saattaakin kyllä vielä vierähtää tovi jos toinenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti