27. kesäkuuta 2016

Jotain söpöä ja pientä

Kävin toukokuussa Pärnussa, ja siinä erään ruokapaikan ikkunasta tovin katselin kaipaavasti vieressä olevan lankakaupan ikkunassa näkyviä lankoja, kunnes oli pakko mennä hypistelemään niitä. Ihastuin päätä pahkaa Katian Cotton-Merino -lankaan, jota löytyi monessa ihanassa värissä. Lanka oli niin ihastuttavan pehmeää, että en voinut olla ostamatta jotain niistä - värin valinta tuottikin sitten seuraavaksi päänvaivaa, koska kaikkia haluamiani en vain voinut ostaa. Lopulta päädyin farkunsiniseen, ja ostin lankaa muutaman kerän ajatuksena tehdä siitä jotain söpöä ja ihanaa, eli todennäköisesti jonkun jutun - ehkä haalarin - jollekin pikkuiselle.

Logo löytyy ylimmästä napista. :)
...jatkuu...

Minulla kun oli niin kovin vähän keskeneräisiä töitä, niin piti tuossa kesäkuun alussa ottaa vielä yksi työ puikoille, ja alkaa neuloa villahaalaria. Tein tämänkin haalarin saman Garnstudion ohjeen perusteella kuin edellisenkin villahaalarin, tosin en vieläkään ihan täysin ohjeen mukaan. Jo langan paksuus vaikutti sen, että jonkin verran piti soveltaa. Taisin tehdä pääasiassa noin 10 silmukkaa vähemmällä kuin mitä ohjeen pienimmässä koossa oli neuvottu. Haalarista tuli oikein söpö ja pieni ja se tuntuu niin ihanan pehmeältä, että ei pitäisi herkemmälläkään vauvalla olla nokan koputtamista. 

Lankaa haalariin meni vajaa 200 grammaa, eli neljä kerää riitti hyvin. Tällä kertaa ompelin nappejakin vain neljä (ylimmäiseen on poltettu TÄNKIMÄÄTEIN-logo). Neuloin haalarin pääasiassa 5 mm puikoilla, paitsi resoreissa käytin 4 mm puikkoja (hihojen ja lahkeiden suut KnitPro Cubicseilla ja nappilistat ja hupun reunus Novitan koivuisella pyöröpuikolla). Meinasin ensin tehdä lahkeista potkupukumaisen umpinaiset, ja hihoista ajattelin tehdä sellaiset, että ne saa "suljettua" käännöksen avulla, mutta neulottuani toiseen lahkeeseen sukkaosan, totesin, että haalari näyttää kivemmalta juuri tuollaisenaan, joten purin sen pois ja annoin olla. Haalarin kokonaispituus ilman huppua on 43 cm ja hupun korkeus noin 20 cm.

Vain vauva puuttuu! 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyy kyllä myöntää, että voin ihan rehellisesti olla täysin samaa mieltä. Ja tuo lanka on kyllä todella ihanaa, ja sitä vähän vielä jäikin, että jotain söpöä ja ihanaa vielä voisi tehdäkin! Ainoa mahdollinen miinuspuoli siinä on se, että konepesua ei suositella.

      Poista