4. tammikuuta 2017

Palmikkopipot alpakkalangasta

Tein joululahjaksi yhdelle veljelleni ja hänen vaimolleen pipot Dropsin Puna -langasta. Lanka on 100 % alpakkaa ja siis sekä lämmintä että pehmeää. Ja todella mukavaa neuloa. (Punasta on muuten tulossa keväällä lisää värejä, joten kannattaa pysyä kuulolla!) :) Pipot ovat käytännössä samanlaiset, mutta toinen on tumman- ja toinen vaaleanharmaa. Vaaleanharmaasta tuli myös hieman isompi, joten sinne sopii hyvin isommatkin hiukset sisälle. :)

Pariskuntapipot. :)

Pipon ohje löytyy Garnstudion sivulta, Finnley's Hat -nimellä. Ja heti kun näin tuon pipomallin Garnstudion Facebook-sivulla, päätin että haluan tehdä sen jossain vaiheessa. Pipo on miesten mallistossa, mutta mielestäni se sopii kyllä naisellekin hyvin. Meinasin ensin tehdä vaaleaan pipoon jonkun tyttömäisen koristeen (rusetin tai kukan tai jotain), mutta en sitten viitsinyt alkaa revittelemään. Voihan sen lisätä sitten jälkikäteenkin jos se tuntuu kaipaavan.

Ohjeen mukainen lanka on Lima (villa-alpakka), mutta halusin tehdä sen hieman pehmeämmästä ja lämpimämmästä Punasta. Langat ovat samaa lankaryhmää, joten ohjetta ei edes tarvinnut sen kummemmin muokata. Tosin käsialastani johtuen vähensin silmukoita toiseen pipoon jonkin verran. Tein sen muistaakseni kokonaan 100 silmukalla. Tumman pipon tein kokonaan 3 mm puikoilla ohjeenmukaisella silmukkamäärällä, tosin jälkeen päin purin resorin ja tein sen uudelleen 100 silmukalla, koska vaaleasta piposta tuli mielestäni riittävän suuri. Vaaleassa pipossa tein resorin 3 mm puikoilla ja helmi- / palmikkoneuleosuuden 4 mm. Helmineule pääsee paremmin oikeuksiinsa vaalessa pipossa juuri noiden suurempien puikkojen vuoksi - vaikka varmaan värikin vähän vaikuttaa. Lankaa pipoihin meni noin 70 grammaa / pipo, eli noin 1,5 kerää.


Sopivalta näyttää.

Ison palmikon molemmin puolin oli pienemmät,
muu pipo on 2 silmukan ja 2 krs:n helmineuletta.

Pipot olivat sopivat ja lahjansaajat tuntuivat tykkäävän niistä. He myös osasivat itse valita värit juuri niin päin kuin minäkin olin ajatellut. :D Laitoin pipot nimittäin yhteiseen pakettiin enkä nimennyt niitä sen kummemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti