7. huhtikuuta 2014

Ruohonvihreää (kesää odotellessa)

Vajaa viikko sitten päätyi tilaajalle ruohonvihreä asustesetti, joka sisälsi pipon, kaulurin ja lapaset. Tietenkin asianmukaisesti varustettuna poltetuilla puisilla TÄNKIMÄÄTEIN-napeilla. Asustesetti suunniteltiin yhdessä tilaajan kanssa, tilaaja esitti toiveet mallista (kaulurin malli oli se merkitsevä - sain siinä mitoilla varustetun kuvan) ja minä suunnittelin neulepinnat ja sen, miten toivottuun lopputulokseen päästään. Kaulurin ympärille kehittelin sitten tyyliin sopivat pipon ja lapaset. Mielestäni lopputuloksesta tuli hyvä ja asiakaskin vaikutti tyytyväiseltä. :) Langat (Novita 7 veljestä) olivat tilaajan toimittamat. Käytin neuleissa kaksinkertaista lankaa ja puikot olivat 6,5 ja 7 mm paksuiset.

Pipo, kauluri ja lapaset kaksinkertaisesta 7 veljestä -langasta.

Tein pipon ensimmäiseksi, koska se oli helpoin, joten mallineuleiden kokeilu oli hyvä toteuttaa siinä. Ja taas vältyttiin mallitilkun neulomiselta. :P Pipossa on joustinneuleresori alareunassa, muutoin se on jaettu neljään osaan: joka toinen osa on helmineuletta ja joka toinen osa punosmaista "palmikko"neuletta. Pipo on valmiina noin 23 cm korkea (madaltuu toki jonkin verran käytettäessä).

Pipoon meni lankaa noin 90 grammaa.

Kaulurissa olikin hieman enemmän haastetta, koska sattui olemaan ensimmäinen työ laatuaan. Ja ilman ohjetta tietenkin mentiin. Kaulurissa on keskellä tuota punospalmikkoa, sen vierellä helmineuleraidat ja reunat ovat 1o, 1n -joustinneuletta. 8 cm korkea kaulus on tehty patenttineuleena muhkeuden maksimoimiseksi. Ja täytyy myöntää, että patenttineuleesta olisi kannattanut tehdä mallitilkku, jotta kaulusta ei olisi tarvinnut tehdä kahta kertaa. :D Ensimmäisellä kerralla kauluksesta tuli nimittäin aivan liian löysä. Onneksi toinen kerta onnistui paremmin. Lankaa kauluriin meni noin  160 grammaa. Toisella olalla oleva kaikista reunimmainen nappi on kiinniommeltu, muut napit ovat avattavia.

Kaulurissa on nappikiinnitys.

Lapaset valmistuivat nopeasti, koska silmukkamäärät sai selville pipon ja kaulurin avulla. Lapasissa on kämmenpuoli ja peukalot kokonaan sileää neuletta. Toinen puoli on samaa punosmaista neuletta, mitä löytyy piposta ja kauluristakin ja sen molemmin puolin on kapeat helmineuleraidat. Ja rannetta lämmittämässä on 1o, 1 n -joustinneuleresorit. Lapasiin meni lankaa yhteensä noin 100 grammaa.

Lapaset ovat malliltaan melko kapeat.


Tässä on alkuperäinen "suunnitelma" asustesetistä.
Tosin saadessani sen siinä oli vain kaulurin kuva ja
mitat sekä muutama sana toiveista.

Työn edetessä kirjoitin tällaiset ohjeet vastaisuuden varalle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti