28. marraskuuta 2015

Norjalaista

Blogin hiljaiselosta huolimatta neulerintamalla ei ole aivan hiljaista ollut syksyn aikana. Ongelmana on vain ollut se, etteivät keskeneräiset työt ole vielä(KÄÄN) valmistuneet. :D En sitten tiedä voisiko syynä olla se, että tekee montaa työtä yhtä aikaa, ja haaveilee vielä useammasta... Asunnon uudelleenjärjestelyjen vuoksi olen myös päässyt käymään läpi lankavarastoni, ja lähes kaikki langat on nyt hienosti lajiteltu kaappiin lankatyypin tai -paksuuden mukaan. Hauskaa - tai ainakin huvittavaa - on huomata kuinka paljon sitä yhdelle ihmiselle on kertynyt lankoja vuosien saatossa. Suurin osa niistä on ostettu jotain tiettyä tarkoitusta varten, mutta täytyy myöntää, että seassa on myös heräteostoja lähinnä alennusmyynneistä, eikä mitään ajatusta, mihin langat käyttäisi. Ja sitten on tietenkin osasto Jämälangat. Niistäkin saisi vaikka mitä kaikkea kivaa... Olemassaolevan lankavarastoni koosta huolimatta vähintään joka syksy tulee aina pakottava tarve hankkia uusia lankoja ja yleensä keksinkin aina jonkun hienon tekosyyn, jonka varjolla pääsen lankaostoksille. Niin tänäkin syksynä.

Tällä kertaa päädyin Dropsin Merino Extra Fineen, joka on ihanan pehmeä lanka. Aivan unelmainen neuloa sopivan paksuutensa ja pehmeytensä vuoksi. Jos vain suinkin raaskisin, hankkisin kyseistä lankaa sinapinkeltaisena ja neuloisin itselleni puseron, mutta taidan luultavasti kuitenkin päätyä Karisman samaan sävyyn... Tilasin muuten langat Adlibris-verkkokaupasta, jossa näyttää kirjojen lisäksi olevan myytävänä kaikkea muutakin ihanaa! Se taitaakin olla uusi suosikkiverkkokauppani. Tietenkin vain jos Kiviteoksen verkkokauppaa ei lasketa.

Nyt halusin kuitenkin tuota kyseistä lankaa kolmessa värissä. Päävärinä laivastonsininen, lisänä valkoinen ja ripaus punaista. Tarkemmin ajateltuna ei kovin yllättävää, jos miettii esimerkiksi sitä, kuinka kovassa käytössä sininen kirjoneulepipo on ollut. :D Kirjoneuletta on siis luvassa tälläkin kertaa, ja itse asiassa tuo norjalainen kirjoneulekuvio tekeillä olevassa työssä ja keväällä tekemässäni pipossa on pääosin samanlainen. Pidän kuviosta, mutta lupaan silti harkita, että seuraavan kirjoneuletyön teen eri kuviolla. Kunhan saan pari keskeneräistä työtä ensin valmiiksi. Ja lisäksi päätettyä tuleeko puserostani punainen vai keltainen (Punaiseen olisi jo langat valmiina, keltaiseen ne joutuisi hankkimaan).

En aio vielä kertoa mikä tästä norjalaiskuvioisesta työstä tulee. Luultavasti se ehtii valmistua tämän vuoden puolella, joten jos vain maltatte odottaa, niin esittelen sen kyllä vielä. Jännä nähdä tuleeko sitä ennen esittelyyn eräs pitsineulepusero, joka on aloitettu jo aiemmin, ja jota olen päättänyt neuloa vähintään tunnin aina ennen kuin pääsen kirjoneuleen kimppuun. :D Joku roti sentään töiden kesken - tai siis odottamaan jättämisessäkin on oltava!

Keskeneräinen kirjoneule houkuttaisi tarttumaan puikkoihin.

4 kommenttia:

 1. Olen tehnyt tuolla mallilla jo kolme aikuisten puseroa: kokoja S - XL. Tyttärelle, pojalle, vävylle ja lapsenlapselle. Viimeinen, viides, tekele valmistui jo toisella Dropsin kuviolla, vaikka pidänkin eniten tuosta perinteisestä mallista. - Valoa Pimeyteen! - Mummeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Minäkin tykkään tuosta kuviosta, sitä löytyy jo parista piposta ja lapasista. 😊 hyvää syksyä ja joulun odotusta myös sinne!

   Poista
 2. Punanen, sininen ja valkonen on tietty ihan hyvät värit tässä elämäntilanteessa... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin tuntuu olevan. Ne on ollu vallalla jo aika pitkään. :D Joskus enemmän puna-valkoisena ja joskus enemmän sini-valkoisena.

   Poista