30. marraskuuta 2016

Veteraanisukat

Tässä nyt vihdoin olisi esittelyssä ne paljon puhutut veteraanisukat. Tarkoituksena on siis neuloa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaikille veteraaneille ja lotille samanlaiset villasukat, joissa päävärinä on harmaa, ja joustinneuleisessa varressa on kaksi raitaa sinisellä ja valkoisella langalla. Sukkamalli ja käytettävät langat on määritelty, jotta sukat olisivat mahdollisimman samanlaiset kaikilla.  Enemmän tietoa aiheesta -ja mm. sukan ohje ja lankojen värikoodit- löytyy facebookista, aiheen omalta sivulta: https://www.facebook.com/veteraaneillevillasukat/.

Itse teen sukkia Novitan 7 veljestä -langasta (Muita vaihtoehtoja olisivat Novitan Nalle sekä Nordian Ville ja Vilma), sillä sitä oli helpoiten saatavilla meidän kaupoissamme oikeissa väreissä. Ohjeen suosituskoosta poiketen käytän 3 mm koivupuikkoja (suositus 3,5 mm), sillä käsialani on melko löysä. Tein ensimmäiseksi koon 36 sukan, ja siitä tuli täsmälleen ohjeen mittojen mukainen noilla puikoilla, joten käytän samoja puikkoja myös nyt työn alla oleviin sukkiin. 

Lankaa noihin 36-kokoisiin sukkiin meni yhteensä 86 grammaa, josta sinisen ja valkoisen osuus on noin 12-14 grammaa / väri, mikäli kirjevaaka näytti suunnilleen oikein. Ja harmaata lankaa meni siis noin puoli kerää yhteen sukkapariin.

Sukat valmistuvat melko nopeasti, ja torstaisin on kiva käydä kirjastossa neulomassa muitten veteraanisukkaneulojien kanssa. Samalla voi jakaa kokemuksia sukkaprojektista ja toki myös kaikesta muustakin. Meitä on siellä viikoittain ollut eri ikäisiä naisia koolla neulomassa. Mukaan porukkaan vielä mahtuu, ja kirjastolla on myös lahjoituslankoja, joista sukkia voi neuloa.

Tervetuloa siis neulomaan kanssamme Pihtiputaan kirjastolle torstaisin klo 16-18!

Valmiit sukat odottavat vielä virallista vyötettä, johon mm. koko ja pesuohjeet merkitään.

Veteraanien lisäksi juhlavuoden kunniaksi neulotaan myös vauvoille: Tarkoituksena on lahjoittaa myös kaikille juhlavuonna syntyville vauvoille sukat. Näiden neulomisessa tyyli on vapaampi, ainoastaan värit (sininen ja valkoinen) oli etukäteen määrätty. Lisätietoja tästä projektista löytyy myös facebookista; tässä linkki ryhmän sivulle. Ylimääräiset raitalangat voisi siis hyvin käyttää näihin pikkusukkiin! ;)


---

Edit 30.1.2017: 

Veteraanisukkia on jo neulottu riittävästi. Kiitos kaikille kanssaneulojille ja etenkin ryhmän perustajille. Vielä suurempi kiitos kuitenkin veteraaneille itselleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti