28. maaliskuuta 2014

Tilaussukkia

Tässä alkuvuoden aikana olen tehnyt joitakin villasukkia tilauksesta. Yhdet pitsisukat ja kahdet Joulusukka-postauksessakin esitellyn kaltaiset kirjoneulesukat. Kaikki sukat olivat sopivat noin 37-38 kokoiseen jalkaan. Tässäpä hieman kuvia niistä.

Pitsisukkien kuvion muokkasin Pitsikaarroketunikan pitsikuviosta. Olen ennenkin soveltanut sitä kuviota eri vaatekappaleisiin (parit sukat, pipo, lapaset...) ja joka kerralla se on tainnut olla hieman erilainen. ;) Nämä sukat on neulottu 3,5 mm puikoilla Novitan 7 veljestä -langasta. Lankaa meni noin 130 grammaa, eli vähän vajaa 1 kerä.

Pitsisukka sovitettavana...

Valmiit pitsisukat. Sivustan pitsikuvio ei valitettavasti näy kunnolla.

Kirjoneulesukat neuloin 3 mm puikoilla. Punaiset sukat ovat Novitan Nallea (menekki noin 100 grammaa) ja Novitan Nalle Luontopolku: joulupuuta (menekki noin 40 grammaa). Pinkien sukkkien pohjalankana on Novitan 7 veljestä ja kirjoneuleraidat ovat Novitan Nalle Luontopolku: kirsikkapuu -lankaa. Lankaa sukkiin meni kuitenkin vain tuo suurin piirtein sama, eli 110 + 40 grammaa. 7 veljestä ja Nalle eivät ole saman vahvuisia lankoja, mutta ainakaan näin päin, että pohjalanka on paksumaa, se ei haittaa (olin aiemmin tehnyt yhdet vauvan sukat samoin 7 veljeksestä ja Nallesta yhdisteltynä. Tällä kertaa langat tulivat tilaajalta, joten en ollut vaikuttamassa lankavalintoihin. 3 mm puikot ovat mielestäni liian ohuet 7 veljestä -langalle, mutta minkäs teet, kun olet autossa matkalla jonnekin, ja pitää vaihtaa työtä ja on vain yhdet sukkapuikot mukana... ;)

Pinkit kirjoneulesukat Novitan 7 veljeksestä ja Nallesta.

Punaiset kirjoneulesukat Novitan Nalle-langoista.

Sukilla on vartta noin 20 cm ennen kantalappua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti