21. heinäkuuta 2014

Haarukkapitsiä

Hankin itselleni lauantai-iltana ihan ikioman pitsihaarukan. Eilen piti sitten heti kokeilla, miten se oikein toimii. Kerroin joskus alkuvuonna hankkimastani kirjasta (Lankatekniikoiden käsikirja), jossa oli muun muassa ohje haarukkavirkattuun boleroon. Harjoittelu on muuten ihan tylsää, joten tietenkin aloin heti haarukoida (tai siis haarukkavirkata) boleron osia. Suunnilleen puolet sain valmiiksi eilen illalla, melko nopeaa tuo tuntuu olevan. Ja ihan mukava tekniikka, ainakin toistaiseksi ollut. Saa nähdä mitä mieltä olen sitten, kun pitäisi alkaa yhdistellä nauhoja... No, kuvassa bolero näyttää ainakin niin sievältä, että jospa siitä joskus tulisi ihan valmiskin. :)
Haarukkapitsin harjoittelua SandnesGarnin Kitten Mohairilla.

2 kommenttia:

 1. Oletko keksinyt jo miten osat yhdistetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Jostain syystä (Tai varmaan siitä syystä, että blogi on siirtynyt jo vuonna 2017 osoitteeseen www.tankimaatein.fi) kommenttisi on jäänyt huomioimatta. Pahoittelut siitä!

   Joka tapauksessa sain palat yhdistettyä, ja valmiista bolerosta on julkaistu esittely 14.8.2014 (Haarukkapitsibolero).

   Itse asiassa tein myöhemmin toisenkin boleron samalla mallilla. Toisen boleron esittely löytyy täältä: https://www.tankimaatein.fi/haarukkapitsibolero-novita-rose-langasta/ (ja siinä on ainakin jonkinlainen kuva yhdistämisestäkin).

   Ystävällisin terveisin
   Enni / Tänkimäätein

   Poista