26. heinäkuuta 2014

Makuupussilakana

Sitä oltaisiin lähdössä ensi viikolla Saariselälle vaeltamaan viikoksi. Ajattelin pärjätä Haltin Ultra 6F -kesämakuupussilla, koska se on huomattavasti kevyempi kuin omistamani 3:n vuodenajan makuupussi. ;) Varmuuden (ja toki myös mukavuuden) vuoksi halusin kuitenkin makuupussilakanan, joka tuo hieman lisälämpöä sekä helpottaa makuupussin puhtaanapitoa. Retkeilykaupoissa näyttäisi olevan myytävänä jos jonkinlaisia makuupussilakanoita, materiaalit vaihtelevat silkistä puuvillaan ja eristyisiin kylmän vuoden ajan varalle suunniteltuihin lämpöä lisääviin kankaisiin. 

Itse päätin ommella lakanan puuvillaisesta vanhasta aluslakanasta. Kaivoin siis kaapista vanhan lakanan ja levitin sen makuupussin päälle kaksinkerroin, merkkasin nuppineuloilla saumakohdat ja ompelin noin 5 minuuttia. Ja valmista tuli! Äärimmäisen helppo homma, onnistuu jopa näin väsyneenä! :)

 Eikä tullut kalliiksi. Retkeilyvarusteisiin kun tarvittaessa saa tuota rahaa uppoamaan aika hyvin, se ei vaadi edes sen kummempia kykyjä.... Nyt vain sitten odotetaan, että muonat uunissa kuivuvat pakkaamista helpottavaan muotoon (lisää vain vesi -tyylillä) ja sitten reissun päälle! Ei kun ai niin, pitikö  se rinkkakin jossain välissä ehtiä pakata?! No, onhan tässä onneksi vielä pari päivää aikaa...

Jätin lakanan yläreunan ompelematta, jotta sen voi taittaa tyynyn alle.

Lakana asettuu juuri sopivasti makuupussin sisään.

Lakana myös pakkautuu melko pieneen tilaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti