18. marraskuuta 2014

Vauvanuken palmikkopusero

Veljentyttäreni syntymäpäivälahjanukke tarvitsee kuulemma villapuseron, ettei palellu talven pakkasilla. Joten eihän siinä tädillä paljon muuta vaihtoehtoa ole kuin neuloa pusero. Langan ja puseron mallin suhteen sain sentään melko vapaat kädet, joten päätin tehdä palmikkopuseron Novitan 7 veljestä -langasta. Tuota Terra-sävyä kun sattui olemaan ihan reilusti. :) 

Mitään ohjetta minulla ei puseroon ollut, mitä nyt silmukkamäärään katsoin hieman vinkkejä erilaisista vauvojen paidoista. Saumojen ompelua ja langanpäiden päättelyä kammoavana tein paidasta niin saumattoman kuin mahdollista, eli vartalo-osa on tehty kainaloihin asti pyöröpuikoilla suljettuna neuleena. Hihat tein sukkapuikoilla samoin suljettuna neuleena. Ensi kerralla vain täytyy muistaa, että jos aikoo neuloa hihat erikseen ilman ohjetta, kannattaa kirjoittaa muistiin missä kohdassa kavennukset (ja lisäykset) tekee. Meinasi nimittäin hihan pyöriön kanssa tulla hieman muistiongelmia. :P

Resorit on neulottu 3,5 mm ja palmikko-osuus 4 mm puikoilla. Lankaa työhön meni noin 150 grammaa. Pukemisen helpottamiseksi laitoin toiselle olalle napit. Kolme nappia olisi ollut parempi (kolmannen napin paikka olisi kauluksen resorissa), mutta kun minulla ei sattunut olemaan kuin kaksi tällaista nallenappia (sain ne joskus muistaakseni kaupanpäällisiksi jostain lanka- & nappitilauksesta)!

Tärkein ensin. ;)

"Pujoliivi" sovitettavana. Näyttäisi tulevan oikean kokoinen.

Valmis pusero. Taitaa olla jotain n. 56-62 senttinen.

Nallenapit sopivat puseroon erinomaisesti.

Hihoissa on kolme palmikkoa.

2 kommenttia: