23. joulukuuta 2014

Kummipojalle neuleita - osa 4

Perinteisen joululahjaneuleen tekeminen kummipojalle jäi tänä vuonna vähän viime tippaan, joten sama kai se on esitellä pusero täällä heti valmistuttuaan. Tai kyllähän se neule tuossa valmistui jo muutama tunti sitten, mutta tänään kuitenkin. :) Kummipoika ei kuitenkaan käy sitä täältä katsomassa etukäteen. 

Viime vuoden neuleesta tuli palautetta, että pusero pistelee, joten tänä vuonna piti etsiä lanka joka ei varmasti kutita eikä pistele. Väritoiveen neuleen suhteen kysyin jo joskus tämän vuoden alussa, ja langatkin ostin hyvissä ajoin - näköjään helmikuussa. Kyseessä on Dropsin Cotton Merino, joka on konepestävä neulelanka (52 % villaa ja 48 % puuvillaa). Lanka on yleisväriltään kirkkaan punainen, mutta kun sitä katsoo tarkasti, siinä on selvästi hieman pinkihtäviä säikeitä punaisen seassa.

Tämän vuoden neule on huivikauluspusero raglanhihoilla. Ja tälläkään kertaa minulla ei ollut mitään ohjetta puseroon, se on tehty syksyllä otettujen mittojen perusteella, joten toivoa sopii, että se on sopiva! Tein yläosan kaarrokkeena, ja se ja kaulus olivat ainoat hieman päänvaivaa aihettaneet kohdat. Mutta mittojen perusteella puseron pitäisi olla sopiva, toivottavasti on oikeastikin! :)

Pusero on pääasiassa pidennettyä helmineuletta. Helmassa ja hihansuissa on 2 o, 2 n joustinneuleresorit ja kaulus on 1 o, 1 n - joustinneuletta. Helmineuleosuudet ja kaulus on neulottu 4 mm puikolla - vartalo-osa suljettuna neuleena. Helman ja hihansuiden resorit tein 3 mm puikoilla. Hihat neuloin tällä kertaa yhtä aikaa, joten niiden saumat olivat ainoat ommeltavat pidemmät saumat.

Tässä vielä muutama melko huono - liian hämärässä otettu - kuva puserosta. Toivottavasti muistaa joskus ottaa parempia kuvia, nyt enää ei voi, koska paita on jo paketoitu odottamaan huomista. :)


Pusero valmis!

Pidennetty helmineule antaa neuleelle mukavan pinnan.

Huivikaulus näyttää hirveän pieneltä! Mutta jospa tuolta pää mahtuisi.

Helmasta löytyy tietenkin logo.

Muista kummipojalle tekemistäni neuleista olen kertonut seuraavissa postauksissa: Kummipojalle neuleita, Kummipojalle neuleita osa 2 ja Kummipojalle neuleita osa 3.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA! :)

-----

13.2.2015

Tässä vielä pari kuvaa puserosta ihan todellisessä käyttötilanteessa. :)

Näyttäsi onneksi aika sopivalta. :)

Helman logo ei tahtoisi millään pysyä paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti