3. joulukuuta 2014

Lisää kynttilöitä

Eilen illalla päätin laittaa toisen erän kynttilöitä tulemaan. Edellisessä kynttiläpostauksessa taisinkin jo vihjaista, että seuraavasta erästä tulee puna-/oranssisävyinen. Tällä kertaa otin kuvia projektin eri vaiheista, joten kerrotaanpa niiden avulla miten homma eteni. Väristä tuli tälläkin kertaa erinomaisen hyvä! Ja hieman sopivampi tähän vuodenaikaan kuin edellisen erän kesäisen vihreästä. :)

Aluksi kuitenkin todiste siitä, että nämä jopa toimivat!

Parafiini sulatetaan kattilassa. Kyllästin sydänlangat sulassa parafiinissa.

Parafiinilla kyllästetyt sydänlangat valmiina "muoteissa".

Tällä kertaa kaikki ei sujunut ihan yhtä hyvin kuin viime kerralla, vaan tuo toinen kynttilämuotti ei ollutkaan toimiva ratakaisu. Se vuoti jostain alareunasta, ja valutti sulan parafiinin ulos. Siispä piti äkkiä keksiä suunnitelma B.

Päätinkin tehdä pieniä "lyhtykynttilöitä" ison kynttilän lisäksi.
Sitten vain odottamaan, että parafiini kovettuu.

Isoon kynttilään oli yön aikana ilmaantunut kraateri.
Illalla en sitä puoliksi jähmettyneessä parafiinista huomannut.

Valmiit kynttilät. Tai no, sydänlangat voisi vielä pätkiä sopivan mittaisiksi.

Ihan hyviä noista kaikkien hankaluuksien jälkeen kuitenkin tuli. Iso kynttilä ei ole ihan symmetrinen muodoiltaan, mutta "kraaterin" korjasin täyttämällä sen parafiinimuruilla, sinnehän sulavat. Pienet kynttilät olivat juuri sopivia noihin PartyLiten tuikku-/votiivikippoihin. Sydänlanka näin pienissä kynttilöissä saisi olla hieman ohuempaa. Minulla olisi ollut myös ohuempaa sydänlankaa, mutta - laiska kun olen - en jaksanut enää vaihtaa siihen, meinasi sitä paitsi tulla hieman kiire noiden pienempien kynttilöiden kanssa.... Mutta ensi kerralla sitten. Ja ensi kerralla voisi myös koittaa onko apua jos sekoittelee sulaa parafiinia jähmettymisen alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti