8. huhtikuuta 2016

Parittomat

Sukkia on taas tullut neulottua. Kaksikin kappaletta. Mutta ne eivät todellakaan ole pari, niin kuin äkkiseltään voisi olettaa. Tummansinisen palmikkosukan aloitin varmaan jo hyvinkin viime vuonna. Jostain syystä se on vain ottanut hirveästi aikaa, eikä ole kovin hirveästi ollut motivaatiota tehdä sukkia valmiiksi, vaikka niistä epäilemättä tulisikin kivat ja tuon värisiä sukkia olen halunnut ja palmikot ovat aina hyvä asia ja niin edelleen... Jossain vaiheessa olin saanut varren valmiiksi, ja sitten sukka oli jäänyt odottamaan parempaa aikaa käsityökoriin. 

...jatkuu...

Pääsiäisen jälkeen ollessani muutaman päivän kotona sairastamassa sain kuitenkin kaivettua sukanvarren esiin ja neulottua sukan valmiiksi. Aloitin toisenkin. Ja kolmannen, aivan erilaisen, jonka jaksoin neuloa valmiiksi asti. Nyt tilanne on siis sellainen, että minulla on kaksi parintonta päättelyä vaille valmista sukkaa, joiden molempien puoliskot ovat aivan alkutekijöissään. Ja jottei liikaa keskittyisi sukkiin, aloitin kolmannenkin neuletyön, josta joskus (kunhan saan hankittua lisää lankaa) toivottavasti tulee pitsihuivi. Ja pitkästä aikaa kaivoin esiin myös nypläystarvikkeet ja aloitin hieman soveltamista vaativan työn nypläämisen. Että sillä lailla, jotenkin levottoman oloista toimintaa. Saa nähdä minkälaisella aikataululla nämä keskeneräiset työt valmistuvat... Toivottavasti kuitenkin valmistuvat! :D

Molemmat sukat on neulottu Novitan 7 veljestä langoista. Tummansininen palmikkosukka on neulottu normaalisti 3,5 mm puikoilla ja värikäs viidakko-kuosinen sukka 3 mm koivupuikoilla varpaista varteen (jalkaterän osuudessa 10 silmukkaa / puikko, varressa alaresorin jälkeen 12 / puikko). Palmikkosukan varressa silmukoita on 14 / puikko, mutta palmikkokuvioinnin vuoksi sukan varsi on lepotilaisena huomattavasti kapeampi kuin kirjavassa sukassa. Molemmissa sukissa varren pituus näyttäisi olevan suunnilleen 27 cm. Sen verran täytyy vielä kehua noita koivupuikkoja, että on paljon miellyttävämpää neuloa sukkaa niillä kuin aivan kaareviksi käyristyneillä bambupuikoilla...

Parittomat sukat odottavat, että joskus jaksaisin tehdä toisetkin valmiiksi....

2 kommenttia:

  1. Sano niille etteivät silti masennu, koska hyvää paria kannattaa odottaa vaikka sit pitempikin aika... ;-) (Noi värisukat on muuten kyllä ekstrahienot!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. :D :D Värikäs sukka saiki jo parinsa, palmikkosukka joutuu vielä oottelemaan omaansa. Ekstrahienot värisukat on tosissaan aika mukavan piristävän väriset. Ne on nytki mulla jalassa, ettei kävis elämä liian ankeeks. :)

      Poista