8. helmikuuta 2014

Purkuhommia

No niin, jouduin siis kuitenkin purkamaan, vaikka aina yritän sitä viimeiseen asti välttää. Ja purkuun joutui siis tilausneuletakin etukappaleista varmaan puolet...! Teen siis kyseistä neuletta tilauksesta eräälle ystävälleni, ja olen kertonut siitä aiemmin jo ainakin tässä ja tässä postauksessa. Ja vielä tässäkin postauksessa aihetta sivutaan.

Neuleesta oli alun perin tarkoitus tulla kietaisuneuletakki, jonka etukappaleet menisivät koko alaosastaan päällekäin (samaan tyyliin kuin tässä neuleessa). Matkan varrella malli muuttui sen verran, että etukappaleista tuleekin enemmän tämän neuleen etukappaleiden tapaiset, eli ne eivät mene päällekäin ollenkaan. Nauhan kohdalle tulee todennäköisesti esimerkiksi hakaskiinnitys, jotta etukappaleet eivät karkaa käytössä kainaloihin.

Neuleen takakappale on ollut valmis jo hyvän aikaa, etukappaleet (teen ne molemmat yhtä aikaa samoilla puikoilla, jotta saa kavennukset ym. helpommin samalle korkeudelle) olivat myös hyvällä mallilla, kainalokavennukset jo tehty, kun huomasin, että "kaula-aukon" kavennuksia olisi pitänyt alkaa tehdä jo hyvän matkaa aikaisemmin kuin mitä aloitin, jotta neule on järkevän näköinen. Sen siitä saa kun kuvittelee osaavansa tehdä ilman ohjetta! ;) No, onneksi ongelma ei kovin suuri ollut. Ei muuta kuin purkamaan ja sitten tekemään entistä ehompaa. Tosin siinä vaiheessa meinasi hieman alkaa ahdistaa, kun huomasi, että saa purkaa oikeasti NIIN paljon. Mutta jospa se tästä taas joskus iloksi muuttuisi. :D

Purkulankoja näyttää riittävän loputtomiin...
Olen kuitenkin koko viikon yrittänyt saada ne takaisin neuleeseen. 

PS. Tällä viikolla (KV Poropäivänä) tuli postilaatikkoon uusin Suuri Käsityö. Siellä oli taas kivoja ohjeita, jotka houkuttaisivat tekemään... Mutta en voi aloittaa mitään uutta, ennen kuin saan nämä kaksi keskeneräistä neuletta tehtyä. Ai mitkä kaksi? No tämän neuletakin tietenkin ja lisäksi sen yhden neuleen, mistä puuttuu enää vain hihat ja viimeistelyt. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti