17. helmikuuta 2014

Vanhojen farkkujen uusi elämä

Tänään kaivoin ompelukoneen esiin, koska piti paikkailla vähän poikien työvaatteita. Ompelukoneeni onkin saanut avustaa lähinnä tuollaisissa vastaavissa korjaustöissä. Muutamat verhot olen toki ommellut. Ja säkkituolin. Siinäpä taitavatkin olla omalla koneellani tekemäni työt. Joten päätin, että on aika kokeilla jotakin muuta välillä.

Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä (2/2014) oli kaavat pienen tytön söpöön farkkumekkoon. Päätin kokeilla, osaisinko ommella sellaisen. Ihan ohjeen mukaan en tietenkään mekkoa tehnyt, sehän nyt olisi ollut aivan liikaa vaadittu, mutta lehdessä olleita kaavoja kyllä käytin sellaisenaan. Tein mekosta ihan pienelle vauvalle sopivan, että farkkuni riittävät siihen. Ja ettei tarvitse sitä ihan kaikista kuluneinta kangasta mekkoon käyttää. En halunnut ommella yksityiskohtia trikoosta (vaaleansinisenä ja valkoisena olisi kyllä sitäkin löytynyt varastoistani), koska en pidä trikoon ompelemisesta. Tein siis kauluksen ja nappilistan sekä hihansuut vaaleasta puuvillakankaasta, jonka ostin aikoinaan erästä laukkua varten. Laukku aikansa palveli käytössä, sittemmin paloja siitä on päätynyt erilaisiin töihin. Kuten esimerkiksi tämän pitsipuseron TÄNKIMÄÄTEIN-merkkiin ja tässä postauksessa esitellyn virkatun juhlalaukun vuoreen.

Napit ovat Dropsin valikoimasta, 20 mm poltetut puunapit, joita minulla sattui olemaan juuri tarvittavat 4 kpl. Nämä ovat 5 mm pienempiä nappeja, kuin mitä olen TÄNKIMÄÄTEIN -pipoissa käyttänyt logona. Alimpaan nappiin toki kirjoitin tuttuun tapaan TÄNKIMÄÄTEIN. Vedenpitävällä piirustuskynällä. Toivoakseni jouduin viimeistä kertaa turvautumaan sellaiseen menetelmään!

Mekosta tuli aika söpö. Vaikka loppuvaiheessa olinkin jo menettää hermoni sen kanssa. Toinen hihansuu piti tehdä kolme kertaa ennen kuin sain sen oikein päin. :D Napinlävet olivat myös varsinainen murheenkryyni. Ainoastaan se neljäs, joka oli tietenkin alimmainen eikä ylimmäinen, onnistui ihan hyvin. Voin kertoa, että tällä kärsivällisyydellä varustetulle henkilölle se oli melkoisen tuskastuttavaa. Mutta valmiiksi sain sen. Ja voin olla nyt tyytyväinen. Se oli juuri sopiva vanhimmalle nukelleni (tuo nukke on lähes yhtä vanha kuin minäkin...). :D

Taskujen tummempi farkkukangas on peräsin samoista
farkuista kuin muukin mekko, takataskujen kohdalta.
Lähikuva TÄNKIMÄÄTEIN -tekstistä.

Lahkeen sivusauman ansiosta mekon helmassa on poikkileikkaus.

Jotain vielä jäi jäljellekin...

2 kommenttia: