7. tammikuuta 2014

Boleroita

Tuossa jo kyseltiin, että missä kaikki itselleni tekemät neuleet oikeen luuraa. Totesin, että kaapissahan nuo. Piti sit ihan ruveta kattomaan, että löytyiskö valokuvia itelle tehdyistä neuleista. Niitäki ku on jo melko vino pino kertyny. Aika harvasta löyty varta vasten otettua kuvaa, mutta niitten harvojen lisäks löyty muutama kuva missä edustan joku omatekonen neule päällä. Näyttäis, että bolerot ois ehkä parhaiten edustettuna, joten koitanpa saada niistä tähän jonkinlaisen koonnin aikaseks. :)


Tämä bolero valmistui eräiden ystävieni häihin. Juuri ajoissa, häitä edeltävänä yönä. ;) Ohje löytyi Novita Kesä 2009 -lehdestä, tosin en tainnut ihan kirjaimellisesti noudattaa ohjetta... Lanka on Dropsin Cotton Viscose, koska kyseisestä langasta löytyi juuri haluamani vaaleanpunaisen sävy. Lanka on hieman hohtavaa, joten sopii siksikin juhla-asuun hyvin.

Näitä boleroita olen tehnyt jo kaksi. Ensimmäisen tein ystävälleni hänen valmistujaisiinsa ja toisen itselleni muuten vain. Tai taas yksiin häihin. Tai jonnekin... :) Lanka on Novitan Rose Mohair. Ohje löytyy Novitan Syksy 2009 -lehdestä. Tosin muokkasin ohjetta hieman (lyhensin mm. resoreita aika reilusti).


Pinkin silkkimohairboleron tein mummoni 80-vuotisjuhliin. Aikaa oli aika rajallisesti, sain muistaakseni langat vasta viikkoa ennen juhlia. Ohjettahan minulla ei tälläkään kertaa ollut, mutta ihan hyvä siitä silti tuli. :) Lanka on Austermannin Kid-Silk (75 % kidmohairia ja 25 % silkkiä), aivan ihanan pehmoinen lanka. Yllättävän hyvin myös lämmitti helmikuun pakkasilla tuollainen pieni ja ohut neule.
Omiiin valmistujaisiini tein (tai siis olin tekevinäni) tällaisen lyhythihaisen boleron. Se ei ihan ehtinyt valmiiksi, mutta sain sen kuitenkin kiinnitettyä päälleni suhteellisen järkevästi. :D Ohje boleroon on Novita Kesä 2009 -lehdessä. Jätin kylläkin nypyt pois ja tein hihat helmineuleella. Joitakin muitakin muokkauksia taisin vielä tehdä... Lanka on samaa Austermannin Kid-silkiä kuin edellisessä. Bolero odottaa muuten edelleen tuolla kaapissa, että joskus tekisin sen valmiiksi asti... Nuo hiuksissani olevat kukat olen nyplännyt.
Veljen ylioppilasjuhliin tein vihreän silkkimohairboleron. Ja kerrankin sain boleron valmiiksi hyvissä ajoin ennen juhlia! (Tai ainaki päivää aikasemmin...) Tähänkään ei ole olemassa mitään ohjetta, siks vähän jännittiki minkälainen mahtaa tulla. Päätin, että teen pitkähihasen, jos aika riittää. Jos ei, teen lyhyet tai puolipitkät. No, se riitti, ja sain täyspitkät hihat, että voin sit kääriä ne tonne ylös. :P Lanka on Classic Yarnin King Kid Silk ja se vei mun sydämen ihan totaalisesti. Voin suositella! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti