6. tammikuuta 2014

Joululahjapaita veljelleValmis!
Tein tuossa pari vuotta sitte velipojalle joululahjaks neulepuseron. Paitaan ei ollu mitään ohjetta olemassa, ja koko määräyty sen perusteella ku kävin joskus salaa sen vaatekaapilla mittailemassa paitoja. Langaksi valitsin muistaakseni jostain alennusmyynnistä Novitan Tempoo. Koristeraidat on tehty kaksinkertasesta 7 veljestä -langasta tai jostain vastaavasta.

Ei mitenkään kiire meinannu paidan kans tulla, mutta muistan ommelleeni (tai siis harsineeni) vetoketjun paikalleen vasta jouluaattona kiireesti, että saa paidan pakettiin ennen ku lähtee joulunviettoon. :) Ohjeistinkin lahjan saajaa, että vetoketjua tulee käsitellä varovasti.

Nyt ois vihdoin tarkotus ommella vetoketju kunnolla kiinni, ja samalla vähän kaventelen hihoja, ovat aika löysät, vaikka muuten paita on sopiva. Nyt. Sillon pari vuotta sitte tais olla vähän reilu. Lämminhän tuommonen paksu neule pitäis ainaki olla, vaikka ei ihan 100 % villaa olekaan.

Kuvissa esiintyvä komea miesmalli on siis veljeni, jolle paita on tehty.


Hihojen löysyys ei oikein pääse oikeuksiinsa,
mutta kyllä ne oikeesti on sen verran löysät,
ettei pieni kaventaminen oo pahaks.

Vetokejun kiinnitys on siis väliaikaisratkaisu.
Ollu vasta kaks vuotta. :D

------

Edit 19.1.2014

Piti tuossa joku reilu viikko sitten kertomani, että paidan hihat on nyt kavennettu, ja vetoketju vihdoin kiinnitetty kunnolla. :) Kavensin hihat ompelukonetta apuna käyttäen. Oli mielenkiintoista ommella koneella tuollaista paksua neuletta, mutta halusin kaksinkertaiset siksakit sauman lisäksi vähentämään purkautumisriskiä. Paras olisi varmaan ollut PURKAA hihat ja tehdä ne kokonaan uudestaan, mutta se olisi vienyt liikaa aikaa. Mutta ihan hyvät tuli noin, ja paidan omistaja oli tyytyväinen. Se kai se pääasia on. :)

2 kommenttia: