6. tammikuuta 2014

Varsinainen mittatilaustyö :)

Tähän paitaan oli olemassa hyvä ohje, jonka löysin netistä etsiessäni miesten huivikaulusneuleitten ohjeita. Syystä että veljeni oli pyytänyt minua tekemään hänelle sellaisen paidan. Valkoisena. Ja mielellään saisi olla pari nappia kauluksen alaosassa. Löytyi sitten Garnstudion sivuilta täsmälleen oikean näköinen paita duffelinapeilla. Ohje löytyy tästä linkistä.

Lanka on Drops Karisma, joka on 100 % villaa ja käsitelty konepesua kestäväksi. Värivaihtoehtoja langalla on runsaasti. Meillä olikin ensin monta vaihtoehtoa paidan väreiksi, esimerkiksi ohjeen harmaaraidallinen paita oli mieluinen. Mietimme Karisman värikartan ääressä myös muita erilaisia raitavaihtoehtoja, mutta päädyimme kuitenkin siihen, että paidasta tulee valkoinen, kuten alkuperäinen toive oli. Sain kuitenkin haluamani laivastonsiniset raidat helmaan, hihansuihin ja kaulukseen. :) Myös duffelinapit ovat Dropsin valikoimista. Paidassa on mukavan eläväinen pinta kaksikerroksisen helmineuleen ansiosta.

Hyvästä ohjeesta ei loppujen lopuksi ollut hirveästi hyötyä, koska paitaa ei todellakaan tehty ohjeen mukaan. Otimme mitat, joiden mukaan paidasta saa täsmälleen sopivan ja istuvan, ja neuletiheyden mukaan sitten laskin silmukkamäärät. Paidasta haluttiin istuva, eli se on lantiolta hieman kapeampi kuin kainaloista. Toki villapaita aina jonkin verran löystyy, eli en tiedä olisiko lopultakaan haitannut, vaikka olisinkin tehnyt paidasta vieläkin kapeamman.

Sovitettavana...
Keskeneräistä työtä ei kuuluisi arvostella, mutta muistelisin
saaneeni positiivista palautetta paidasta jo tässä vaiheessa. :)

Kauluksesta meinasi muodostua ongelma, koska ohjeen mukaan toteutettuna en olisi saanut sinisiä raitoja sinne ollenkaan. Päädyin tekemään kauluksen joustinneuleena niin, että poimin silmukat etukappaleelta ja takakappaleen kaula-aukolta, ja neuloin kaulusta edestakaisin, tavallaan poikittain muuhun etukappaleeseen nähden. Neuloin toisen reunan yhteen etukappaleen kaulusaukon alaosan kanssa, ettei tarvitse ommella niin paljoa. :) Hihojen istutus viimeisteltiin niin, että paita oli puettuna päälle. Tätä siis todellakin voi kutsua mittatilaustyöksi! Hieno paita tuli, olen kyllä erittäin ylpeä siitä. Ja on kerännyt paljon kehuja. :)

Paidan "slim fit" malli erottuu selvemmin takaapäin.


Tällä kertaa hihatkin ovat sopivat. :D
Mallina tälläkin kertaa veljeni Saku, jolle saan kuulemma tehdä villapaitoja niin paljon kuin vain jaksan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti