30. tammikuuta 2014

Pitsipusero valmis! :)

No niin. Eilen illalla se tuli valmiiksi. Se pusero, jonka aloitin välityönä, ja tarkoituksena oli tehdä sitä aina silloin, kun en jostain syystä pysty etenemään työn alla olevassa tilausneuletakissa. Sain pitsipuseron takakappaleen valmiiksi viikko sitten torstaina, ja perjantaina sain lisää tarkistettuja mittoja tilausneuleeseen, joten pystyin taas etenemään sen kanssa. (Neuletakin etukappaleiden mallikin muuttui, mutta siitä lisää joskus myöhemmin.) Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että haluan tuon oman puseroni viikonlopuksi valmiiksi, ja siihen pitäisi päästä, jos n. tunnin neuloo joka päivä. Annoin itselleni kuitenkin ehdoksi, että ennen kuin aloitan oman puseroni neulomisen, täytyy joka päivä neuloa vähintään tunnin verran tuota tilausneuletta. :D

Niin sitten tein. Ja siitä huolimatta sain puseroni jo eilen valmiiksi. Askartelin siihen hyvän aikaa eilen jonkinlaista logoa tms TÄNKIMÄÄTEIN-merkkiä, koska en nappia viitsinyt ommella. (Koska en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia mitään polttosysteemiä, millä saisi pysyvämmän jäljen kuin tussilla.) No, nimenomaan jonkinlaisen sain tehtyä. Voin kertoa, että seuraavaan en tee ainakaan samanlaista. Näitäkin saisi varmaan helposti tilattua netistä, täytyy vaan ensin kehitellä joku idea minkälaisia viitsisi tilata enemmänkin.

Lähes valmis. Teksti on kaksinkertaista ompelulankaa.
Puseroon meni kaikenkaikkiaan ihan vähän yli 250 g lankaa. Ja lankahan oli Novitan Miami. Ohjeen löysin Suuri Käsityö 5-6/2013 -lehdestä. Tein resorin 16 cm korkeana (ohjeessa oli 20 cm), muuten tein ohjeen mukaisen xs/s -kokoisen puseron. Minun 3 mm paksut puikot olivat lainassa aloittaessani puseroa, joten käytin helmaresoriin 4 mm puikkoja. Kauluksen ja hihojen resorit tein 3 mm puikoilla. Ja olisi siitä helmastakin parempi tullut ohuemmilla, nyt se on vähän löysä. Pujotin sitten helmaan ohutta kuminauha pitämään resoria edes vähän paremmin kasassa. Pitsiosan tein 4,5 mm puikoilla, ja olivat mielestäni oikein sopivat tuohon.

Pusero valmis! Näyttää ihan oikealta. :)
Lähikuva merkistä. Yllättävän fiksulta tuo tuossa näyttää.
Vai mitä te, hyvät lukijat, olette mieltä?
Pitsimallista saa paremman käsityksen tästä kuvasta.

2 kommenttia:

  1. todella sievä ja suloinen neule! Luulin, että se on tosi pitkä :D ja ihan järkevältä tuo logoki näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :D Mikä on tosi pitkä? Tuo on tommonen sopivan mittanen. ;)

    VastaaPoista